Social Schools

Social Schools

Basisschool de Wingerd werkt met Social Schools: een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas en op school.

Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail of via een brief met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het  filmpje.

Hoe werkt het?

De school kan berichten plaatsen voor de gehele school maar een leerkracht kan ook een bericht voor alleen zijn groep plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode, hulp van ouders, huiswerk etc. Als ouder kunt u deze informatie bekijken via een mobiele app of via de webapp.

App

In de Social schools 3.0 app vindt u achter een inlog informatie over de groep van uw kind, de agenda en nieuwsberichten. Social Schools biedt een mobiele app voor iOS en Android, en een webapp.

De Social Schools community bestaat uit de schoolgroep (hoofdgroep) en daaronder alle groepen. Als ouder bent u altijd lid van de hoofdgroep, waarin we algemeen schoolnieuws delen, en lid van de groep van uw kind(eren). Hier wordt specifiek nieuws uit de groep geplaatst.

U kunt aankondigingen uit de schoolagenda in de app exporteren naar uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen voor o.a. sportdagen en andere evenementen.

Mail

Ouders kunnen ervoor kiezen om via de mobiele app of via de mail op de hoogte te worden gehouden. Via mail houdt in dat ouders een mail ontvangen zodra er een bericht in Social Schools app wordt geplaatst. Deze beheert u via het menu onder uw naam met 'instellingen'.

Afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, AVG proof en afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Nieuwsbrief "Wingerdblad"

Iedere twee weken mailen we een nieuwsbrief naar alle ouders. Dit Wingerdblad komt ook in de app van socialschools te staan.In het Wingerdblad leest u alle nieuwtjes en wetenswaardigheden van onze school.

Helppagina

Heeft u vragen over de mogelijkheden van Social Schools, kijk dan eens hier. Daar ziet u antwoorden op veel gestelde vragen.

Gescheiden ouders aanmelden

Gescheiden ouders maken gebruik van dezelfde brief met verficatiecode. Zij kunnen indien gewenst echter wel ieder een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken, met hun eigen e-mailadres en persoonlijk wachtwoord. Beide ouders ontvangen hierdoor altijd dezelfde informatie voor hun kind of kinderen, maar wel ieder via hun eigen account. Informeer onze school als dit wenselijk is.